The Swedisch Theory of love

De keuze van de Zweedse overheid om alles in te zetten op onafhankelijkheid en autonomie van de Zweedse bevolking, leidde tot een ware eenzaamheidsepidemie. Documentairemaker Erik Gandini brengt een portret van een eenzaam Zweden in al haar facetten.

Bijna de helft van alle Zweden leeft alleen. Ongeveer een kwart sterft alleen. Schokkende cijfers. In de documentaire “The Swedish Theory of Love” suggereert Erik Gandini dat de Zweedse overheid een belangrijke rol speelt in de eenzaamheid die er heerst. Volgens de maker is Zweden het eenzaamste land ter wereld. Verschillende kanten van de Zweedse maatschappij komen naar voren die telkens een ander licht werpen op eenzaamheid en individualisme: immigranten die een nieuw leven proberen op te bouwen, het contrast dat een Zweedse dokter ervaart in Ethiopië, alleenstaande moeders, een onderneming die focust op mensen die alleen sterven.

Een boeiende documentaire om als groep, als lokaal bestuur, als overheid na te denken over het samenlevingsmodel dat we nu en in de toekomst willen hanteren.

Je kan de documentaire hier bekijken met Nederlandse ondertiteling:
https://www.youtube.com/watch?v=KKsxk-HAg4E